Het paasfeest wordt ook dit jaar weer een vrolijke boel!

Het paasfeest wordt ook dit jaar weer een vrolijke boel!

Het is nu al een prachtig voorjaar en dat belooft een vrolijk paasfeest. De Brielse wereldwinkel heeft gezorgd voor gezellige cadeautjes en kleurige kippen, eigenwijze hanen. Deze kippen komen uit Indonesië en zijn afkomstig van een kleine ondernemer, die er een leefbaar inkomen mee verdient.

Van Inge van ‘sjaal met verhaal’ zijn er de eierwarmers van echt wollen vilt uit Nepal. Daaronder blijven de eieren heerlijk warm tijdens het paasontbijt.  Uit Nepal komen ook de vilten paaseitjes die je in de paastak kunt hangen, een kleurrijk gezicht. Tony Chocolonely’s chocolade eieren ontbreken ook niet. Een blik op de foto, en je ziet nog veel meer leuke cadeaus om Pasen nog gezelliger te maken; zelfs een knuffelpaashaas.

Waar komt die paassymboliek vandaan?

Pasen is het feest van een nieuw begin. Pasen hoort bij de lente. Dan komt de natuur tot leven. Kijk maar naar de vogels. Zij zijn druk met nesten bouwen en een partner zoeken.

En het is ook de tijd van Pesach, het joodse feest om de vlucht van het joodse volk uit Egypte te vieren. In die tijd speelde ook de verrijzenis van Jezus uit het graf.