De wereldwinkel en die fijne juffen en meesters

Na een jaar van hard werken is het weer tijd om afscheid te nemen van je favoriete meester of juf. Niet alleen jullie hebben hard gewerkt, de meesters en juffen hebben alles op alles gezet om alle taken op goede orde te krijgen. Misschien wil je daarom jouw leerkracht iets lekkers of moois geven. In de Wereldwinkel zijn mooie kleine cadeautjes te vinden of misschien ga je wel voor een reep chocolade. Of misschien willen er meer kinderen meedoen en kunnen jullie geld bij elkaar leggen om wat groters te kopen.

Er zijn mooie vogeltjes van scrapmetal maar ook een solex of fiets, gemaakt van blikjes die gevonden op een vuilnisbelt zijn omgetoverd tot ware kunststukjes. Of vogeltjes en bloemen van vilt en keramiek die je niet hoeft te voeren of water hoeft te geven maar mooi staan op een tafeltje of in een vaasje.

Het scrapmetal is afkomstig uit Zimbabwe waar mensen die dat heel goed kunnen van oud ijzer prachtige grote, maar ook kleine vogels maken.

De vilten bloemen en vogels zijn afkomstig van het merk ”Sjaal met verhaal”, zij worden gemaakt door vrouwen in Nepal die met dit werk hun gezin kunnen ondersteunen, schoolspullen kunnen kopen of medische zorg kunnen krijgen. Je ziet dat er zo heel veel te vinden is in de Wereldwinkel, van jouw gekozen cadeautje wordt een mooi pakje gemaakt door de mevrouw in de winkel.