Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Gift Naked Baby Project

 

Gift van Wereldwinkel voor pasgeboren baby’s.

Tijdens een bezoek van Fred Koorn, importeur van Siyabonga, heeft Wereldwinkel Brielle onlangs een bedrag van €1000,- kunnen doneren voor het ‘Naked Baby Project’. 

Fred Koorn bezoekt voor zijn bedrijf regelmatig Kaapstad en directe omgeving. Daar ontmoette hij mevrouw Di Powell die diverse vrijwilligersprojecten onder haar hoede heeft, waarvan het ‘Naked Baby Project’ er één is.

.

 

De Cape Flats is een zeer armoedig, verpauperd gebied van de West-Kaap (bij Kaapstad), dat wordt beheerst door gewelddadige bendeleden. In dit gebied krijgen moeders hun baby in het ziekenhuis, maar zij hebben geen geld om zelfs maar de allereerste benodigdheden voor hun baby te kopen: geen kleertjes, geen dekentje, helemaal niets! In sommige gevallen worden de baby's gewoon naakt ingepakt in het geboortelaken en zo aan de moeders overhandigd.

Het ‘Naked Baby Project’ is een klein initiatief dat erop gericht is de moeders bewust te maken van deze problematiek en hen tegelijkertijd te voorzien van spullen voor hun pasgeboren baby’s en zichzelf, zoals babydekens, kleding, een nachtpon en toiletartikelen, zodat zij hun baby's een betere start in het leven kunnen geven.

Kom ook eens kijken in de winkel naar de kleurige Zuid-Afrikaanse producten van Siyabonga.