Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Tassen, tassen en nog eens tassen

 

 

 

 

 

Waar komen deze tassen vandaan?

Denk aan de stichting Gone Arty die in Ghana, Zimbabwe en Swaziland werkt. De stichting is opgericht door Jose Verwey. De tassen, shoppers en manden zijn allemaal afkomstig uit Zimbabwe.

Denk aan Sjaal met verhaal, opgericht door Inge Hoogsteder. Haar stichting creëert werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De grappige teckeltassen zijn niet alleen gewild bij hondenliefhebbers. De tassen zijn er in verschillende kleuren, met de hand gezeefdrukt door vrouwen in Thailand. De binnenkant is gevoerd en voorzien van een apart vakje met rits.

En denk ook aan stichting Siyabonga, opgericht door Fred Kroon en werkzaam in Zuid-Afrika met projecten die armoede bestrijden. Een van de werkverschaffings- projecten recyclet PET flessen en maakt er kleurrijke shoppers van met prachtige Afrikaanse afbeeldingen. Er zijn bij voorbeeld tijgers en Afrikaanse landschappen op afgebeeld. Duurzamer gebruik van materialen kan haast niet.

Al deze creativiteit is te danken aan Nederlanders die zich inspannen om werk en inkomen in Afrikaanse en Aziatische landen naar een hoger plan te tillen.

Kom kijken op Voorstraat 73 in Brielle, dagelijks open tussen tien en vijf en op  koopzondag van de maand tussen twaalf en vier uur.