Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Waterpomp in Zimbabwe

Wereldwinkel steunt aanleg waterpomp in Zimbabwe

Het is een goede gewoonte geworden voor Wereldwinkel Brielle om jaarlijks een mooi bedrag te doneren aan een goed doel, dat steeds in het verlengde ligt van de doelstellingen van de Wereldwinkel. Dit jaar werd de cheque ter waarde van € 1500,= overhandigd aan José Verweij van importeur Gone Arty, van wie de Wereldwinkel o.a. de prachtige beelden uit Zimbabwe verkoopt. De vrouwen daar maken ook de kleurrijke manden. De verkoop hiervan zorgt ervoor dat de kinderen naar school kunnen.

De gift zal besteed worden aan de aanleg van een waterpomp en van een grote wateropslagtank voor een project in het droge zuiden van Zimbabwe. Water is daar het grootste probleem! Het is een basisbehoefte, maar er valt nog nauwelijks regen. Voor de pomp wordt een lange buis in de grond geslagen. Met behulp van menselijke kracht wordt het water dan van zeer diep omhoog gepompt.

Behalve als drinkwater wordt dit water gebruikt voor het irrigeren van een grote dorpsmoestuin. Een deel van de moestuinproducten is voor eigen gebruik; de rest wordt verkocht op de lokale markt. Van het verdiende geld wordt weer nieuw zaad gekocht.

Van deze pomp zullen maar liefst 152 families (zo’n 400 mensen) profiteren. Een groot deel van deze families bestaat slechts uit grootouders en hun kleinkinderen; de tussenliggende generatie (de ouders van de kleinkinderen)  is overleden aan aids.