Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

SJAAL MET VERHAAL uit Middelburg steunt Nepal

Gift voor noodhulp aan Nepalese stichtingen

Het bestuur van Wereldwinkel Brielle heeft een gift van €2000,- gedoneerd aan importeur ‘Sjaal met Verhaal’. Eigenares Inge Hoogesteger ondersteunt daarmee twee projecten in Nepal.

Inge vertelt: “Naast de gevolgen van Covid-19 heeft Nepal nu ook te kampen met een sprinkhanenplaag én overstromingen als gevolg van het regenseizoen. De grenzen zijn nog steeds gesloten voor internationale handel en werk is nu belangrijker dan ooit! Sjaal met Verhaal maakt wekelijks (letterlijk) broodnodige donaties over naar verschillende stichtingen die in Nepal actief zijn op het gebied van voedselhulp. Dit helpt de producenten van de mooie vilten producten van ‘Sjaal met Verhaal’  het hoofd boven water te houden en voorzichtig plannen te maken voor de toekomst.”

Inge heeft alvast een deel van het geld overgemaakt aan 2 organisaties. Te weten Diyo Nepal en Blinknow.

Diyo Nepal is een Nederlands/Nepalese stichting waarvan Inge de uitvoerende contactpersonen in Nepal goed kent. Regelmatig krijgt ze updates via nieuwsbrieven en youtube-filmpjes. Inge reist regelmatig naar Nepal en ontmoet daar dan ook haar contactpersonen

Blinknow is de stichting van Maggie Doyne in Oost Nepal. Maggie is bekend van het programma Floortje naar het einde van de wereld. Maggie is in februari 3 dagen in Nederland geweest en heeft samen met Inge meerdere lezingen gegeven. Maggie heeft zich met haar organisatie in Nepal ontfermd over Nepalese migranten die werden teruggestuurd uit India. Die programma’s lopen nog steeds.