Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Serviesgoed uit Zuid-Afrika, zo kleurrijk !

Eerlijke handel = fairtrade = de Wereldwinkel

Kunstnijverheid uit exotische landen wordt in Brielle verkocht door de Wereldwinkel. Betrokken importeurs hebben langdurige banden met de handwerkslieden daar en zij betalen een eerlijke prijs voor hun producten. Dat heeft resultaat; ook de plaatselijke gemeenschap gaat vooruit, de werkgelegenheid stijgt; kinderen kunnen naar school. Al met al stimuleert dit het vertrouwen in eigen kunnen.

Hoe werkt het in de praktijk?

De importeur en de “handwerksman” houden elkaar op de hoogte van wederzijds nieuws. De maker van de kunstnijverheid vertelt over zijn nieuwste product; de importeur informeert over de laatste trends op de Europese markt.

Een van de voorbeelden uit Zuid-Afrika

In een township van Kaapstad werken nu 32 mensen in het atelier van Chasms -keramiek. Het personeel wordt goed betaald en ook ziektekosten zijn verzekerd.

Wij, de vrijwillige medewerkers van de Brielse Wereldwinkel geloven in het bevorderen van een eerlijke handelsrelatie met “ontwikkelingslanden”. Daarom zijn wij ook trots op U, onze klanten. Door U kunnen wij doorgaan met onze missie, nu al bijna twintig jaar. Onze medewerkers vertellen u graag het verhaal achter de producenten van de kunstnijverheid. Kom langs op nummer 73 van de Voorstraat in Brielle.