Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

En nu de vaders in het zonnetje!

En nu de vaders in het zonnetje!

Op zondag 16 juni worden vaders in het zonnetje gezet: verwend met een ontbijt op bed of ze krijgen een cadeautje van hun kinderen. Vaderdag is er voor iedere man die zich vader voelt!

Bij de Wereldwinkel kun je terecht voor kunstzinnige -, sportieve – en de kook- en zoetekauw papa’s.  Wie weet kom je eruit met de tips die je ziet in de winkel!

Van Sawahasa zijn er bijvoorbeeld stoere motoren van acaciahout uit Thailand. Het is voornamelijk handwerk. Grappig om te weten is dat de zaden en scheuten van de acaciaboom worden verwerkt in curry’s, omeletten en soepen. Verder wordt de gom als lijm, maar ook als verdikkingsmiddel in eten gebruikt en is ook onmisbaar in Hollandse drop!

Stichting Sawahasa stimuleert de economische ontwikkeling in minder bevoorrechte regio’s door middel van eerlijke handel in traditioneel handwerk.

De producenten en hun gemeenschappen krijgen daardoor een kans om in een gepast levensonderhoud te voorzien, teneinde de kloof tussen arm en rijk te verkleinen.


In de maand mei was er feest in de Wereldwinkel: de winkel bestond 20 jaar!  Veel klanten hebben het goede doel weer gesteund door veelvuldig gebruik te maken van de leuke aanbiedingen.

Onder al deze klanten werden op 31 mei twee goedgevulde manden verloot. De gelukkigen zijn inmiddels gebeld en hebben hun mand opgehaald.