Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Een sfeervolle kerst in de wereldwinkel!

Kerst nadert met rasse schreden. Tijd om ons huis in gereedheid te brengen voor het meest sfeervolle feest van het jaar. Dit kerststalletje van vilt in prachtige aardetinten zal zeker bijdragen aan die sfeer. Niet alleen prachtig om te zien maar ook geweldig om mee te spelen. De figuurtjes van vilt zijn prachtig uitgewerkt.

Het stalletje is afkomstig uit Nepal. Daar wordt in de omgeving van Kathmandu in een mooie werkplaats hard gewerkt aan deze vilten producten. Deze werkplaats is gestart met negen dames en is in korte tijd gegroeid naar maar liefst vijftig medewerksters.

De producten zijn zo succesvol dat er zelfs gedacht wordt aan verdere uitbreiding. Sommige werkneemsters zijn inmiddels opgeleid tot trainster om nieuwe medewerkers op te kunnen leiden. Want werk betekent inkomen. En inkomen staat voor verbetering van de kwaliteit van leven voor de vrouwen en hun gezinnen.

Er zijn ook leuke vilten kerstmannetjes, engeltjes, sneeuwpopjes enzovoort.  Kom eens een kijkje nemen. De winkel is ook geopend op zondag 8, 15 en 22 december. Bovendien is de winkel te vinden op de kerstmarkt in de Catharijnekerk op 20, 21 en december en op de kerstmarkt in Oostvoorne op zaterdag 14 december.