Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Kerst 2019

Duurzame kliketyklikbox bij de Wereldwinkel

Recycling van frisdrankflessen

De Wereldwinkel heeft voor de feestdagen prachtige handgemaakte kaarsen uit Swaziland en Zuid-Afrika. Ook uit Zuid-Afrika: de kliketyklikbox. Dit veelzijdige product is geschikt als cadeaudoosje (gevuld met bijvoorbeeld chocolaatjes), als bloemenvaasje (zet er dan een eenvoudig glazen potje in) maar is ook heel geschikt om er een kunststof waxinelichtje in te zetten. Door een vernuftig systeem is de box te sluiten maar kan ook open gebruikt worden.

“All Women Recycling”

Deze box wordt nabij Kaapstad in een klein bedrijf genaamd “All Women Recycling” vervaardigd uit gerecyclede kunststof limonadeflessen. Zo sla je twee vliegen in één klap: een duurzame en tegelijk winstgevende business.

Schenking scholenproject

En natuurlijk zijn er volop kerstcadeaus te koop in de Wereldwinkel: bijna alles handgemaakt en met het doel om mensen in ontwikkelingslanden werk en een menswaardig bestaan te bieden.

In dit kader heeft Wereldwinkel Brielle ook €3000,- geschonken aan een scholenproject in Guatemala: met het geld kunnen daar 240 kinderen het nieuwe schooljaar in januari 2020 goed beginnen met een gevulde schoolrugtas.

Voorstraat 73 en Catharijnekerk

Dus: kom kijken en laat u verrassen! De winkel is te vinden in de Voorstraat en op de kerstmarkt in de Catharijnekerk. De wereldwinkel is op 24 en 31 december gesloten om 16.00 uur en op 2 januari de gehele dag.