Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Kaarten uit Kenia

Handgemaakte wenskaarten van gerecycled metaal en handgeschept papier uit Kenia

In de Wereldwinkel te Brielle zijn ze te vinden! Leuk om dan het verhaal erachter te weten!

Deze bijzondere kaarten worden gemaakt door de kunstenaars van “KICK “ in Kenia. Het bedrijf in Kisumu telt ruim 80 ambachtslieden. Het zijn hoofdzakelijk jongeren, die er werken. Het bedrijf is al een aantal jaren economisch succesvol en genereert inkomsten die tenminste 100 gezinnen direct en meer dan 500 families indirect ondersteunen. Ook kunnen de werknemers gebruikmaken van leningen voor schoolgeld of calamiteiten, trainingen en begeleiding bij de ontwikkeling van het recyclen.

Het doel van “KICK” is een samenleving te creëren die creatief omgaat met haar omgeving en die de Fairtrade- waarden voor zowel de producenten als de consumenten promoot.

Recyclen en hergebruiken rond duurzaamheid en milieu staan hoog in het vaandel. Het gebruik van gerecycleerde materialen en van planten uit de Wetlands rond Lake Victoria, die er niet thuishoren, inspireert de lokale ambachtslieden om handgemaakte producten te creëren.

Kom eens kijken in de Wereldwinkel naar de met zorg gemaakte producten, dagelijks geopend tussen 10 en 5 uur en op zondag 1 maart van 1 tot 4 uur!