Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

"Zon"- vangers in de Wereldwinkel 

21 juni is de zomer van 2020 officieel van start gegaan. En hopelijk laat de zon zich deze zomer  letterlijk en figuurlijk flink zien.

Wanneer u dan zo’n prachtige raamhanger uit Indonesië voor uw venster hebt hangen, zal hij met zijn mooie kleuren geheid voor vrolijkheid zorgen. Zélfs als de zon niet schijnt. In het Engels wordt zo’n glas-in-lood hanger een sun-catcher genoemd, een ‘zon-vanger’! En dat is precies wat zo’n hanger doet: de zon ‘vangen’. Een sieraad voor elk raam. Leuk als cadeautje voor iemand die wel een zonnetje kan gebruiken.

De glas-in-lood raamhangers van importeur Sarana zijn te koop bij Wereldwinkel Brielle. De uitgebreide collectie bevat onder meer uiltjes, vlinders, vogels, olifanten en vissen, soms gecombineerd met kralen.  Alles even kleurrijk en mooi gemaakt.

De Indonesische producenten leren van importeur Sarana hoe de Westerse markt in elkaar zit, in de vorm van adviezen of productontwikkeling. Het doel van deze werkwijze is de levensstandaard van de lokale bevolking te verhogen en de capaciteit van de plaatselijke ondernemers te versterken.

Neem eens een kijkje in de Wereldwinkel, schuin tegenover de Jacobskerk in Brielle. Gedurende de zomerperiode is de winkel dagelijks geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Tevens op de eerste 'zonnige' zondag van juli.