Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Afrikaanse bronzen beeldjes voor de hele familie

Bronzen beelden uit Burkina Faso

Misschien stond hun eigen vrouw, moeder of kind wel model voor één van deze prachtige bronzen beelden uit Burkina Faso.

Brons gieten is in Burkina Faso een specialistisch ambacht, het traditionele vakmanschap van de Djermee- stam. Met de beelden wordt de uniciteit van mens uitgebeeld. De krachtige symbolische beelden zijn heel decoratief.

De werkwijze heet de ‘verloren was’- techniek. Het originele beeld wordt met de hand gemaakt van was en bedekt met klei. De klei wordt gebakken, de was smelt en loopt uit de vorm. In de ontstane mal wordt brons gegoten. Het resultaat wordt deels gepatineerd met koperoxide. Dat geeft de mooie kleur.

José Verweij-Hoogendijk, oprichter van stichting Gone Arty, bezoekt een aantal keren per jaar de bij de stichting aangesloten producenten in Burkina Faso, Zimbabwe, Swaziland, Ghana, Madagaskar en Zuid Afrika.

Op die manier hebben José en de producenten een professionele band opgebouwd wat blijkt uit de prettige, maar vooral langdurige samenwerking. Door vanuit Nederland te investeren in ateliers en werkplaatsen ter plaatse, wordt de hoge kwaliteit van de producten gewaarborgd.

Kom vooral kijken in de Wereldwinkel op Voorstraat 73! Wees welkom en denk ook aan de 1,572 m afstand in de winkel!