Welkom bij

Wereldwinkel Brielle

Beelden vol symboliek

Symboliek in Beelden

Wie ontvangt er niet graag een symbolisch geschenk bij een belangrijke gebeurtenis in het leven. Een relatie, een huwelijk, de geboorte van een kind zijn mijlpalen om aan terug te denken en daarvoor is een beeld van serpentijn bij uitstek geschikt. In de Wereldwinkel vind je beelden voor vele gebeurtenissen. Waar komen deze kunstwerken vandaan? Het voorbeeld op de foto komt uit Zimbabwe, het voormalige Rhodesië.

Zimbabwe betekent letterlijk 'Huis van Steen', hetgeen verwijst naar de stenige bodem van het land. Serpentijn is een verzamelnaam voor verschillende steensoorten. Nadat de steen is gedolven wordt deze gemodelleerd met grof schuurpapier, vijl en mes. Nadat de steen verder  is afgewerkt met fijn schuurpapier, worden de beelden in de nabijheid van een vuur geplaatst. Als daarna de blanke was wordt aangebracht dringt deze in de (warme) steen, waardoor er een mooie kleur ontstaat. 

De steen is relatief zacht waardoor hij gemakkelijk bewerkt kan worden. Wees voorzichtig met schoonmaken, met een zachte doek afstoffen om krassen te vermijden en om verkleuring tegen te gaan niet in direct zonlicht plaatsen en water vermijden.

De beelden worden door de Stichting Gone Arty uit Zimbabwe geïmporteerd. José Verwey richtte deze stichting in 1998 op om kleinschalige producenten bestaanszekerheid te bieden. Zij houdt frequent contact met de producenten en dat heeft geleidt tot een prettige en vooral langdurige samenwerking. Door vanuit Nederland te investeren in ateliers en werkplaatsen ter plaatse, wordt bovendien de hoge kwaliteit van de producten gewaarborgd.

In de Wereldwinkel aan de Voorstaat 73 in Brielle vind u een ruim assortiment van "symboliek in steen".